Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Vintagekjol - fakta och tips

Vintagekjolar kan köpas på Blocket, Tradera, i secondhandbutiker och på loppmarknader. Det sistnämnda alternativet är billigast – förutsatt att du hittar den vintagekjol du är ute efter.

Kjolar i vintage- och retrostil kan köpas på loppmarknader, i secondhandbutiker och i bästa fall hos Myrorna. Störst är utbudet i secondhandbutiker – här kan du även få hjälp, service och öppet köp på din vintagekjol. Å andra sidan är personalen mera trendmedveten i secondhandbutiker och kan därmed bidra med tips och råd.

Köp din vintagekjol till lägsta pris på loppis

På loppmarknader, som anordnas av idrottsföreningar, saknar säljpersonlaen i regel kännedom om äldre märkeskläder, vilket gör det möjligt att fynda originalkjolar av kända märken till riktiga fyndpriser. Nackdelen är naturligtvis att vintagekjolar inte finns på alla loppmarknader – ett besök på loppmarknad innebär således en chansning. För att få bästa utdelning av ditt loppmarknadsbesök bör du tänka på följande:

  • Kom till loppmarknaden i tid – gärna innan den hunnit öppna.
  • Räds inte att prova en eventuell kjol på plats – be personalen om tillåtelse att prova kjolen på någon toalett. Om kjolen inte får provas – se till att vara utrustad med måttband för att mäta dess midjemått. Lita aldrig på storlekssättningen hos vintagekjolar.
  • Är kjolen utrustad med blixtlås och knappar? Fungerar dessa? Är de originalutrustning?
  • Pruta alltid på utgångspriset – och upplys aldrig säljaren om märke, stil eller designer.
  • Tänk på att du alltid bör köpa vintagekjolar av kända märkesdesigners, trots att de inte passar dig. Du kan alltid sälja en snygg 1960-tals kjol från t.ex. Marimekko med vinst till en secondhandbutik.

Även secondhandbutiker erbjuder viss prutmån på sina produkter – särskilt om du kan påvisa uppenbara brister eller skavanker i kläderna.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen