Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Svart kjol - fakta och tips

Den främsta svårigheten med att bära svart kjol består i att kombinera den med rätt överdel – vi rekommenderar ljusa bomulstoppar med eller utan färgtryck.

Kändisar bär gärna svarta kjolar, vilket lett till att svarta kjolar förknippas med vild och hämningslös kändisromantik. Du som väljer en svart partykjol bör dock ha vissa saker i åtanke, för att ditt helhetsintryck ska bli så lyckat som möjligt:

  • Undvik helsvart festklädsel. Kombinera således aldrig svart kjol med svarta toppar eller tunikor. Den största svårigheten med att bära svart kjol är att skapa en balans till den svarta färgen. Kombinera förslagsvis svarta kjolar med ljusa bomullstoppar med färgtryck.
  • En fördel med svart är att färgen är naturlig och därmed passar både ljusa och mörka hudtoner.
  • Svarta kjolar kan med fördel kombineras med glänsande gladiatorsandaler eller högklackade skor i någon annan färg än svart. Du som bär svart långkjol bör undvika stövlar – dessa ger ett klumpigt intryck.
  • Välj en svart bommulskjol med ett visst mått av elastan – då blir kjolen tajt och åtsittande. Du som vill ha en ledig, svart kjol bör istället välja ren bomull.

Svarta kjolar – kombinera med rätt smycken och accessoarer

Smycken av äkta pärlemor – särskilt pärlhalsband – passar svarta kjolar och klänningar. Både äkta pärlor och fuskpärlor ger ett snyggt visuellt helhetsintryck – men välj om möjligt äkta pärlor om du vill utstråla maximal glamour.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen