Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Korta kjolar - fakta och tips

Korta kjolar är informella vardagskjolar som kan kombineras med alla typer av skor – både högklackade skor, sandaler och gympaskor med platta sulor.

Korta kjolar passar både smala och måttligt kraftiga figurer. Korta kjolar är – liksom korta klänningar – mycket informella och lämpar sig därför i förtsta hand som vardagsklädsel. Du som är trådsmal kan uppnå ett fylligare intryck genom att köpa en kort kjol med många tyglager. Tänk dock på att en sådan kjol framkallar svettningar under varma sommardagar. Du som däremot är kraftig kan dölja mag- och bukfett genom en kort kjol med enkla tyglager och flexibla midjeband. Korta jeanskjolar är likaså utmärkta för lite kraftigare tjejer.

Korta kjolar har vidare följande fördelar:

  • De kan kombineras med både högklackade skor och sandaler. Likaså kan de användas i kombination med plattsulade skor – typ Converse. Långkjolar bör dock alltid kombineras med klackskor för att undvika ett klumpigt och stelbent intryck.
  • En kort kjol framhäver ditt benparti mer än långkjolar – du som inte vill gå barbent bör därför ägna extra eftertanke i valet av de leggings eller tights som du vill använda tillsammans med din korta kjol.

Korta kjolar – butiker

Korta kjolar kan köpas i de flesta klädbutiker – H&M, Gina Tricot, Vero Moda och Lindex har vanligtvis minst en eller två kjolmodeller i sina sortiment. Den som däremot vill ha en mera exklusiv kjol, i prisklassen runt 500 kr, kan t.ex. kolla in Vilas eller Odd Mollys kollektioner.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen