Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Rutig kjol - fakta och tips

Det rutiga kjolmodet kulminerade under hösten 2009. Men fortfarande är det möjligt att köpa rutiga kjolar i butiker som Lindex, samt på postorder via Halens och Ellos.

Rutiga kjolar – liksom rutiga skjortor, blusar och toppar – är inne just nu. Inspirationen till det rutiga modet kommer från brittiska skoluniformer och Old England. Intressant i sammanhanget är att rutiga trender även dominerar inom heminredning – att mode och inredning uppvisar samma trender händer ytterst sällan.

Rutiga kjolar hos kändisar

Rutiga kjolar är dels vanliga inslag i gatumodet, dels hos kändisar och mediaprofiler. Både Ebba von Sydow och Maritina Bonnier har t.ex. uppträtt offentligt i rutiga kjolar. Det rutiga kjolmodet kulminerade under 2009 och är numera på väg att avta. Dock är det fortfarande inne i inredningssammanhang, där trendsvängningarna inte är lika snabba som inom klädmode.

Rutiga kjolar typ retro

Den som eftersträvar 50-talets klassiska flickmode – eller 70-tals dammode – kan förslagsvis uppsöka en secondhandbutik för att inhandla en rutig vintageklänning för några hundralappar. Tänk dock på att klänningen med störta sannolikhet är brunrutig – ett faktum som försvårar kombinationsmöjligheterna med moderna plagg. Den som köper en brunrutig vintageklänning bör således satsa på en genomgående retroklädsel.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen