Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Jeanskjol - fakta och tips

Jeanskjolar är tidlösa och moderna. Förutsatt att de tvättas varsamt, kan de hålla måttet i många år – såväl modemässigt som ur kvalitetssynpunkt.

Jeanskjolen finns i olika längder – alltifrån minikjolar till långkjolar. Jeanskjolen tillhör modeplaggen bland tonrstjejer och vuxna. Hos barn är jeansklänningar desto mer populära. Du som köper jeanskjol bör främst iaktta följande:

  • En jenaskjol är högst informell och lämpar sig bättre som vardagsklädsel än som klädesel till olika festligheter.
  • Jeanstyget är robust och tåligt, men inte lika töjbart som t.ex. bomull. Därför är det extra viktigt att du köper en jenaskjol av rätt storlek och midjemått.

Jeanskjolar – stilar och färger

Färgen på jeanskjolar varierar på samma sätt som hos klassiska jeans. Således går det att köpa jeanskjolar i olika färger – från jämnt mörkblå till ljusblå. Något svårare är dock att komma över en vit eller svart jeanskjol. På samma sätt som jeansbyxor, kan även jeanskjolar köpas stentvättade, lappade och trasiga.

Jeanskjolar av olika märken

Priserna på jeanskjolar varierar rejält – en Odd Molly jeanskjol kostar en dryg 500-lapp, medan den som är ute efter en jeanskjol från Wrangler, Denim eller Levi´s kan räkna med att betala ca 800 kr. Till saken hör dock att modet på jeanskjolar varierar förhållandevis lite. Den som köper en tidlös jeanskjol kan således räkna med att den förblir modern i många år framöver.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen