Kjolar

Upptäck nyttiga tips och råd om kjolar

Underkjol - fakta och tips

En underkjol används i kombination med långa kjolar och klänningar för att skapa ett snyggt fall. Underkjolar är särskilt vanliga i kombination med brudklänningar.

En underkjol används i första hand under en vanlig kjol eller klänning för att skapa ett snyggt fall. Eftersom fallet hos kjolar och klänningar av hellängd är svårast att uppnå, andvänds underkjolar företrädesvis i kombination med kjolar och klänningar av minst knälängd. En underkjol är vanligtvis tillverkad av nylon, siden eller bomull. En underkjol med tyll är också vanlig.

Underkjol till brudklänning

Underkjolar rekommenderas särskilt till brudklänningar eftersom brudklänningen traditionellt sett är den långklänning, som behöver ett ytterst välplanerat fall. Dessutom bidrar underkjolen till en lättare gång. I samband med val av underkjol till din brudklänning, tänk på följande:

  • Din underkjol ska inte synas genom brudklänningen. Välj därför en underkjol som liknar klänningens färg, alternativt din hudfärg.
  • Uunderkjolar som används med urringade brudklänningar ska helst inte nå högt upp på kroppen – i annat fall riskerar du att de syns.
  • Underkjolar kan köpas färdiga – t.ex. en Odd Molly underkjol – eller skräddarsydda. Du som har syvana kan däremot överväga att sy underkjol på egen hand.

Underkjol med justerbara ringar

Underkjolar till brudklänningar kan köpas med eller utan justerbara ringar. Du som inte känner behov av att justera klänningens form under kvällens gång kan dock nöja dig med en enkel underkjol.

Reklamlänkar

Populära märken

Kjoltyper och stilar

Alternativa inköpsställen